Mikro-Needling (Mikro-İğneleme)

Mikro-Needling (Mikro-İğneleme)

Dermaroller

Bir silindir üzerinde sıralanmış mikro iğneleri olan bir tedavi aracıdır. Dermaroller de 0.1 mm çapında, uzunlukları 0.5 ile 2.0 mm arasında değişebilen, 8 sıra halinde toplam 192 adet mikro iğne bulunur. Bu silindir cilt üzerinde dikey ve yatay hareket ettirilerek mikro kanallar açılır. Mikro iğneleme amacıyla kullanılan bir diğer araç da Dermastamp’tır. Dermastamp’te iğneler silindir yerine, yuvarlak bir başlık üzerine sıralanmıştır. Dermaroller’a göre daha az sayıda ve daha kısa iğneleri bulunmaktadır. Dermaroller tedavisinde iğnelerin simetrisi, yapıldığı meteryal, iğne derinliği, iğne sayısı, sterilite göz önüne alınması gereken önemli kriterlerdir.

Dermaroller Tedavisi Nedir?

Dermaroller ile her bölgede ortalama olarak 6-10 kez yıldız şeklinde uygulama yapılır. Aynı bölgeden defalarca geçildiğince 250-300 adet mikro kanal açılır. Mikro kanallar yaklaşık 20 dk içinde herhangi bir iz bırakmazsınız derinin kendi elastikiyeti ile kendiliğinden kapanır. Dermarollerın oluşturmuş olduğu kanallar deri tarafından yara gibi algılandığından deri kendi içindeki büyüme faktörlerini harekete geçirerek cildin yara tamir mekanizmasını çalıştırır. Oysa gerçek anlamda ortamda bir yara olmadığı için üretilen kollajen, hyalüronik asit aletsin fibriller ve yeni hücre yapıları antiaging etki sunacak biçimde fayda sağlar.

Dermaroller üzerindeki mikro iğneler 0.5 ila 2.0 mm uzunluğundadır. Tedavi sırasında bu iğnecikler deride herhangi bir soyulma ya da yırtılmaya neden olmadan cilt üzerinde mikro kanallar oluşturur. Mikrokanalların derideki temel etkisi, deri üzerinden verilen emilimi zor maddelerin, emilimini artırarak tedavi etkinliğini güçlendirmektir. Mikrokanalların oluşumu, deride tıpkı bir yara oluşmuş gibi algılanır. Derimizde yara oluştuğunda salgılanan doku faktörleri vardır. Bu doku faktörleri sayesinde bağ dokumuzu oluşturan kollajen ve elastin sentezi artar.

Ayrıca yine yara iyileşme sürecindeki gibi mikro damar sentezi olur. Bu sayede çok daha gergin ve sağlam bir deri oluşur ve özellikle akne izlerinde belirgin düzelme gözlenir. Dermaroller’ın etkisi ne kadar sürer ve kaç seans gerekir? Dermaroller ile oluşan kanallar hızlı bir şekilde kapanır. Kanalın tamamen kapanması ise 12 ila 18 saat sürer. Cildin ve tedavinin şekline göre iki haftada veya 4 haftada bir tekrarlanır. Her şartta en az 4 seans tedavi yapılması gereklidir.

Öte yandan açılan mikro kanallar sayesinde topikal büyüme faktörü, kök hücre ekstresi cilt altına daha hızlı aktarılır. Anti-aging, genel cilt yapısının gençleştirilmesinde, akne skar tedavisinde, cilt çatlaklarında, koyu cilt lekeleri, selülit, gözaltı morlukları ve saç kayıplarında dermaroller işlemi güvenle uygulanabilir.

Op. Dr. Umut Sinan Ersoy
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Bu gönderiyi paylaş